Opnames en uitzending TV-Gelderland (updated 13 december) PDF Afdrukken E-mail
woensdag 06 december 2006
TV-Gelderland wil opnames maken over Horst en onze belangenvereniging Surfenophorst. Donderdag 7 december zal Ruben van TV-Gelderland op Horst aanwezig zijn voor een eerste gesprek.  Wie zijn de mensen, waar is de actie, wat zijn de plannen voor Horst, waar kan ie filmen. Donderdag zal hij vanaf half 10 aanwezig zijn, op de laatste parkeerplaats. Ik doe een oproep aan de kiters om ook aanwezig te zijn. Wil je je zeggje doen, kom dan naar mijn witte bus met ladders. Voor wind wordt gezorgd.

Update donderdag 7 december:
We hebben vandaag Ruben gesproken en hij vond het zeker een interessant verhaal. Vanavond belde hij me dat ook de hoofdredactie groen licht geeft. De bedoeling is om een item te maken van 7 minuten (da's lang voor TV!). De opnames zijn maandag aanstaande.

Update woensdag 13 december:

Verslag opnames TV-Gelderland maandag 11 december

's Ochtends kwam Ruben bij me thuis met een DV-camera. Ik had de laptop aanstaan met de Googlemap van Horst. Kon ik mooi even aanwijzen wat er allemaal gaat veranderen. Dat werd netjes op de band gezet. Daarna op weg, natuurlijk alles twee keer rijden om het te kunnen filmen. Op een regenachtig Horst aangekomen even met Dirk en John gebabbeld, GPS laten zien, opgetuigd en de mannen laten varen. Alles werd opgenomen totdat ze uit het zicht verdwenen. Daarna naar de boulevard gereden, waar ook wat surfers gingen optuigen. Dirk en John waren inmiddels ook aangekomen (per board natuurlijk) en lieten mooie actie zien. Dan naar de Jachthaven van Horst, voor een boot. Die hadden ze wel, maar alleen voor de vaargeul. Ja, dat schiet weinig op qua afstand, dus maar niet gedaan. Hopenlijk heeft Surfbullit nog oude beelden van drukke- en topdagen. De jachthaven kende trouwens dezelfde problemen als wij: niet geinformeerd worden over plannen die hen aangaan...
Weer naar Strand Horst, nog veel gepraat, o.a. met Walther, totdat Ruben alle vragen wel gesteld en gefilmd had. Walther gaat screenshots maken van de track van Dirk, leuk om het verhaal rond te maken.
Mannen, allemaal bedankt voor jullie moeite!

Wat vond ik ervan?
Moeilijk! De nacht ervoor had ik niet geslapen door de zenuwen. Er zijn zoveel aspecten aan het hele verhaal, en de belangen zijn niet klein te noemen. De hele dag had ik een zender om, zodat alles opgenomen werd. En dat was heel veel. Ruben heeft me het naadje van de kous gevraagd, en ik probeerde dat in redelijkheid te beantwoorden. Ondertussen was ik zeiknat en koud geworden van de regen en de wind (ik liep gewoon in m'n trui en heb uiteindelijk mijn titanium vest eronder aangedaan...)
Dan zat niet alles mee: de radio zou ook komen, maar was onbereikbaar; de cameraman die met een telelens één uur op de boulevard zou filmen kon dat niet vanwege het slechte weer; en de beschermde watervogels konden de actie niet altijd waarderen. Camera:"wat vind je daar nu van, dat hij die vogels laat opvliegen?" Tja, dat was niet goed voor mijn zenuwen. En wat is spreken in de camera moeilijk zeg! Vooral als je een verhaal twee keer moet afsteken. Ik was gesloopt 's avonds.

Ik neem deze week contact op met Ruben, want ik wil eerst zien wat hij gemonteerd heeft. Uitzending is op woensdag 20 december. Spannend.

Commentaar (3)Add Comment
...
geschreven door Robert Seinen, 07 december 2006
Helaas kan ik geen vrij krijgen, ik had anders nog wel een motorboot gehad die ik mee had kunnen nemen
...
geschreven door Ron, 15 december 2006
Het programma heet Actueel.
de uitzending heet: Surfers strijden voor eigen plek op Strand Horst
Uitzending: Woensdag 20 december om 18.20
Herhaling: Woensdag 20 december vanaf 19.00 (de hele avond)
Herhaling: Donderdag 21 december om 17.15

En dit is hun aankondiging op de site:
Speedsurfers, kitesurfers, zeilers, vissers, zwemmers, wandelaars. Zo maar een paar groepen die gebruik maken van het Wolderwijd, het stuk water in de buurt van Harderwijk en Stand Horst. Men is al een tijdje bezig met nieuwe plannen voor dat Wolderwijd. Het water daar moet in ieder geval opnieuw ingericht worden. Maar wat betekent dat voor de recreanten. Speedsurfers willen daar bijvoorbeeld niet weg want zij hebben daar één van de beste plekken ter wereld. Ze hebben zich dan ook verenigd in de strijd voor hun ideale plek!
...
geschreven door thomas, 15 december 2006
Wanneer word het uitgezonden, ik kan namelijk ook tv-gelderland krijgen via de schotel en ben wel even benieuwd
groeten thomas

Schrijf commentaar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smile
wink
laugh
grin
angry
sad
shocked
cool
tongue
kiss
cry
Kleiner veld | Groter veld

busy
 
< Vorige   Volgende >

Statistieken

Leden: 438
Artikelen: 58
Links: 63