Gemeente Ermelo toont de plannen van IIVR voor Strand Horst PDF Afdrukken E-mail
zaterdag 29 juli 2006

Onderwerp: Oud nieuws, maar wel het nieuwste op de site van Ermelo

Bron: Gemeente ermelo

Link: http://www.ermelo.nl/tProjecten/detail.asp?pKey1=57

RGV heeft plannen ontwikkeld om de Stranden Nulde en Horst de komende vijf jaar aantrekkelijker te maken. De realisatie vindt plaats tot 2004.

 

Image
  • RGV vult de stranden aan met zand en legt er baaitjes aan om de rechte, smalle kustlijn aantrekkelijker te maken.
  • In de loop van 2002 worden de oude, grijze kiosken vervangen door moderne exemplaren, waarvan enkele ook te gebruiken zijn bij slecht weer.
  • Er komt meer natuurgebied, bij de Delta Schuitenbeek, een natte ecologische verbindingszone tussen Nulde en Horst en een uitloopgebied voor de Harderwijkse wijk Drielanden.
  • Nulde heeft een 2,5 hectare groot evenemententerrein voor kleinschalige evenementen gekregen.
  • Horst wordt een centrum voor sportieve dagrecreatie met een veertig meter hoog klimcentrum Barocko Cliff, waterskibaan Horst en wildwatercentrum Delta.
  • De aanlegsteiger van de veerpont Horst- Zeewolde wordt uitgebreid, zodat ook rondvaartboten hier kunnen aanmeren.
  • Het surfcentrum Telstar wordt uitgebreid met huur- en testcentrum.
  • Ten noorden van recreatiepark Aqua Horst komt een hotel met 80 tot 120 kamers.
  • De jachthaven op Strand Horst krijgt meer opslagcapaciteit en ruimte voor winterstalling.

Gemeente Ermelo juicht de initiatieven van RGV toe. Door o.a. de ontwikkelingen rond Strand Horst en Nulde zullen het imago en de aantrekkingskracht van de gemeente Putten en Ermelo toenemen. Overigens is het wel zo dat procedures zoals bijvoorbeeld bestemmingsplanwijzigingen nog niet zijn afgerond. Gemeente Ermelo hoopt dat deze plannen - ondanks dat de realisatie nog even op zich moet laten wachten - er in de toekomst aan zullen bijdragen dat de gemeenten nog aantrekkelijker worden voor de toerist.

 

 

Commentaar (1)Add Comment
...
geschreven door Martijn, 08 september 2006
Deze plannen komen mij bekend voor. Niet alleen op strand Horst, maar ook de Gouwzee is het doelwit van ambtenaren en project ontwikkelaars.

Men wil in de Gouwzee ook een waterskikabelbaan precies voor de strandjes waar wij altijd windsurfen. En dat is nog niet alles, het hele recreatiegebied Hemmeland moet op de schop met als resultaat dat ruim een derde van het groen verdwijnt en dat er een ringweg komt voor de auto's. Verder betaald parkeren en een mega hotel wat het landschap voorgoed zal verpesten.

Er is een actiegroep in het leven geroepen waarin ik de groep windsurfers vertegenwoordig. De actie groep is bij de gemeente Waterland een burger initiatief gestart om deze plannen nog maals te herzien. Tevens is men begonnen met een handtekeningenactie die zeer succesvol verloopt omdat alle inwoners van de gemeente en de huidige gebruikers van het Hemmeland geschokt zijn door deze plannen.
Mensen kunnen ook hun steunbetuigingen via internet sturen via de site WWW.REDHETHEMMELAND.NL .

Binnen de groep zijn een aantal mensen die redelijk wat ervaring hebben met actievoeren en die voorspellen dat we ons op moeten maken voor een lange en harde strijd.

Jammer dat strand Horst nu ook ten prooi drijgt te vallen van een stelletje prutsers die het allemaal vanachter hun bureau verzinnen en hun zakken vullen met euro's en er niet bij nadenken dat er veel mensen genieten van hoe het nu is. Ik heb me ook meteen aangemeld op de site surfenophorst.nl
Hopelijk steunen alle surfers elkaar en registeren zij zich op de site voor Horst, en kunnen ze ook hun steunbetuiging uitbrengen via www.redhethemmeland.nl

Heel veel succes met de actie voor strand Horst.

Groeten, Martijn van Geemen.


Schrijf commentaar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smile
wink
laugh
grin
angry
sad
shocked
cool
tongue
kiss
cry
Kleiner veld | Groter veld

busy
 
< Vorige

Statistieken

Leden: 438
Artikelen: 58
Links: 63