Briefwisseling met RGV: reactie op alle plannen PDF Afdrukken E-mail
vrijdag 18 augustus 2006
Bron: RGV
Link: forum.windsurfing.nl
Onderstaand is een e-mail van de RGV dd.10 augustus 2006 aan Frank-363 naar aanleiding van het artikel in De Stentor


Strand Horst is absoluut een toplocatie voor windsurfing en de kwaliteiten van deze locatie zullen we aan onze bezoekers blijven aanbieden. De plannen bestaan kortweg gezegd uit de volgende elementen:

1: Door de Nederlandse Kitesurf Vereniging is een vergunningaanvraag bij Rijkswaterstaat ingediend om voor het water een speciale zone aan te wijzen om te mogen kiten. Op het landgedeelte willen we hieraan meewerken door het 1e of 2e strand aan te wijzen als startlocatie voor kiten en het huidige surfstrand aan te wijzen als surfstrand. Hiermee is de veiligheid van de surfsport op Horst noord gediend. Voor het landgedeelte moet e.e.a. nog uitgewerkt worden, mede gelet op de veiligheid van de zwemmers die er uiteraard ook zijn. Hierover is gesproken met o.m. Rijkswaterstaat, KNWV en Telstar.
Lees hier meer over dit gedeelte:

2: Aan de zuidzijde van het huidige surfstrand / verharde parkeerplaats is een ‘surfcentrum’ gepland; dit biedt straks een eigentijdse horeca- en toiletvoorziening (de bestaande gebouwen zijn bepaald geen visitekaartje meer, zijn ernstig verouderd); de huidige containers van Telstar en ten noorden van de parkeerplaats zullen komen te vervallen; de diensten van Telstart verhuizen naar deze locatie.

3: Ten zuiden van Jachthaven Horst (Horst-zuid dus) is een Outdoorcentrum met o.m. een telewaterksibaan gepland. Doel van de plannen is om Strand Horst recreatief te versterken door voor meerdere groepen recreanten recreatie het hele jaar door aan te bieden. Met deze doelstelling is Strand Horst aangelegd.

4: Het hotel is nog niet direct aan de orde; wel is een locatie direct ten noorden van Aqua Horst aangewezen; waar nu vooral bomen staan. Er is geen impact op surfers.

5: De parkeergelden die geheven worden zijn hard nodig om de kwaliteit van het (gratis) toegankelijke Strand Horst in stand te houden; u zult begrijpen dat het beheer veel geld kost. Het is ook daarom dat auto’s die een dubbele plek innemen nu een dubbel tarief betalen. Hopelijk heeft u er begrip voor dat bij piekbezoeken er een wat langere rij kan ontstaan. Als iedereen hier aan gewend is zal de doorstroming ook wat beter zijn.

Ik hoop u met deze informatie gerust te hebben gesteld. Vanwege planprocedures gaat er nog wel enige tijd overheen voordat gestart kan worden met uitvoering.


Met vriendelijke groet.

G. Beltman
Commentaar (0)Add Comment

Schrijf commentaar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smile
wink
laugh
grin
angry
sad
shocked
cool
tongue
kiss
cry
Kleiner veld | Groter veld

busy
 
Volgende >

Statistieken

Leden: 438
Artikelen: 58
Links: 63