Horst positief in het nieuws in De Stentor PDF Afdrukken E-mail
zaterdag 12 augustus 2006

Bron: De Stentor
Link: http://www.destentor.nl/veluwewest/article559608.ece

Onderstaand artikel is direct overgenomen uit De Stentor. Het voor ons belangrijke deel heb ik onderstreept.

Watersporters leven zich uit bij strand Horst

9 AUGUSTUS 2006 - HORST - De tropische hitte mag zich dan hebben teruggetrokken, watersporters laten zich er niet door afschrikken.

Het Nuldernauw bij strand Horst is een geliefd gebied voor watersporters. Ook als het weer een dagje wat minder is, zoeken liefhebbers van de watersport met surfplank of kitesurfuitrusting het Horsterstrand op. Foto BRAM VAN DE BIEZEN. Dat is zeker goed te merken op strand Horst bij Ermelo. Zelfs als het strand niet mudjevol zit, is het op het water een drukte van jewelste. De liefhebber van watersport lijkt minder gevoelig voor de weersinvloeden.

Zwemmen, zeilen, surfen en ook kitesurfen, wie ook maar iets met watersport heeft, weet strand Horst te vinden.

Voor surfers geldt strand Horst zelfs als één van de toplocaties van Nederland. Volgens de Recreatiegemeenschap Veluwe (RGV), de beheerder van strand Horst, zijn er bijna het gehele jaar surfers te vinden en komt zelfs de internationale top regelmatig over de vloer.

Uit gegevens van de RGV blijkt verder dat het strand- en watervertier aan het Nuldernauw bij Ermelo jaarlijks 235.000 bezoekers weet te trekken. Het gebied bestaat in feite uit zeven stranden die een gezamenlijke lengte hebben van twee kilometer.

Publiek

De RGV heeft overigens plannen om het strand bij Horst aantrekkelijker te maken voor een nog breder publiek. Voor strand Horst zijn er onder meer plannen voor de vestiging van een hotel, een teleskibaan, een klimtoren, een surfcentrum en een theehuis. Een aanpassing van het bestemmingsplan is in de maak.

De RGV beheert veertien recreatiegebieden. Naast strand Horst zijn dat in deze regio onder meer strand Nulde bij Putten en Nieuw Hulckesteijn in Nijkerk.Maar ook de recreatieplas Bussloo, het Kievitsveld in Emst, het Heerderstrand en de Zandenplas en de surfoever in Nunspeet, vallen onder verantwoordelijkheid van de RGV.

De gezamenlijke recreatiegebieden van de RGV hebben dit jaar al zo’n 800.000 bezoekers getrokken. Dat is mede te danken aan de tropische temperaturen in juli, waardoor mensen massaal verkoeling zochten aan het water.

De RGV ziet over het algemeen een stijgende lijn in de bezoekersaantallen. Steeds meer mensen lijken de recreatiegebieden in hun woonomgeving te verkiezen boven de stranden aan de kust.

 

 

Commentaar (1)Add Comment
235.000 bezoekers
geschreven door Ron, 23 augustus 2006
235 duizend bezoekers per jaar! De meeste zijn surfers denk ik. Kan er ook wel een behoorlijke douche van af...

Schrijf commentaar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smile
wink
laugh
grin
angry
sad
shocked
cool
tongue
kiss
cry
Kleiner veld | Groter veld

busy
 
< Vorige

Statistieken

Leden: 438
Artikelen: 58
Links: 63